Enc IT d.o.o

Škabrnjska 9, Zagreb

tel: +385 91 201 8385
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prilikom najave Windows 8.1 pomislili smo da je Microsoft konačno shvatio da korisnicima Windows 8 sustava najviše nedostaje START dugme i da će to u slijedećoj međuverziji riješiti. To se nažalost nije dogodilo. Na tržištu postoji mnogo rješenja za ovaj problem. Ona bolja su nažalost komercijalna i koštaju npr. http://startisback.com/, ali obzirom da ste kupili Windowse ne želite i to plaćati.

Potrošio sam dosta vremena testirajući besplatna rješenja i došao do zanimljivih zaključaka.

 

Opširnije...

U posljednje vrijeme mnogo se priča kako je dobro prijeći sa poslovanjem sa Windows platforme na Open Source ili Linux.Tijelo izvršne vlasti Europske Unije, Europska komisija, podržava open source rješenja te Linux i na tom operativnom sustavu utemeljene aplikacije preporučuje za uporabu kako u administraciji tako i u gospodarstvu same Unije i zemalja članica. To je napisano u posebnom izvještaju o primjeni open source softvera za kojeg Europska komisija tvrdi da doprinosi smanjenju troškova informatičke infrastrukture «u gotovo svakom slučaju».

Hrvatska vlada odlučila je odbaciti vlasnički softver i u potpunosti prijeći na open source.

No je li sve to jednostavno i da li je to zaista jeftinije rješenje?

Opširnije...

Nova verzija Windows 8.1 možda i nije najsretnije riješenje za sve korisnike, ali možemo reži da je u ovoj verziji riješen najveći dio pritužbi korisnika iz verzije Windows 8.

Aplikacije se polako poboljšavaju. Posebno Photos app koji je sada je postao jedan od najboljih alata za pregledavanje slika u Windowsima. Mnogim korisnici će biti drago da se gumb Start vratio natrag na radnu površinu ali promjena je više estetska nego funkcionalna.

Opširnije...

Microsoft je pružao podršku za Windows XP tijekom posljednjih 12 godina. No sada je došlo vrijeme da, zajedno s našim hardverskim i softverskim partnerima, uložimo resurse u podršku novijih tehnologija kako bismo mogli nastaviti pružati sjajna nova iskustva.

Opširnije...